ESTACIÓ CASTELL D´ALARÓ

L'estació meteorològica està instal·lada en la part més alta del cim del Puig d'Alaró, en un màstil de telefonia mòbil propietat de l'empresa WIFI BALEARES, a uns 5m del terra i a una altitud de 825m sobre el nivell de la mar.

Es tracta d'una estació de la marca Davis, en concret el model Vantage Pro2 inalàmbric. L'estació recull dades de temperatura, humitat relativa, pressió, precipitació, direcció i velocitat del vent. Aquestes  dades s'envien inalàmbricament a una consola receptora situada en les dependències de l'hostatgeria i allà, mitjançant un ordinador i de connexió a internet, es pugen en temps real a la xarxa i queden a disposició de qualsevol persona que les vulgui consultar (www.somibmeteo.com/gauges.php).

 

 

Consola receptora i ordinador a les instal·lacions de l'hostatgeria.

 

 

 

 

 

 

 

En Jaume Mas (vocal de la SOMIB) i en Quique Rodríguez (vicepresident de la SOMIB) al costat de l'estació del Castell d'Alaró.

 

La SOMIB és la propietària de l'estació meteorològica i s'encarrega del seu manteniment i gestió.

Aquesta estació que corona el cim del Puig Alaró es troba situada en la vessant sud de la Serra de Tramuntana, en el municipi d'Alaró, i ens permetrà obtenir dades meteorològiques d'interès per tal de conèixer millor la realitat climàtica de la Serra.


Ver Situació Estació Castell d´Alaró en un mapa más grande

D'altra banda, el fet de facilitar les dades online a totes les persones interessades forma part d'un dels principals objectius de la SOMIB, el d'acostar la meteorologia a la societat balear. Creiem que les dades d'aquesta estació poden ser d'interès per totes aquelles persones que realitzin excursions per la zona.

En les properes setmanes s'instal·larà també un pluviòmetre manual que servirà de suport a les dades pluviomètriques recollides per l'estació automàtica.

Aquesta estació suposa la primera de tot un seguit d'estacions meteorològiques que la SOMIB vol instal·lar a llocs clau de la Serra de Tramuntana i de les Illes Balears.

 

Recordau que si voleu assessorament tècnic en la instal·lació de la vostra estació meteorològica la SOMIB vos ofereix aquest assessorament i ajuda tècnica.

Si estau interessats en rebre support tècnic en la instal·lació de les vostres estacions meteorològiques vos podeu posar en contacte amb noltros (somib.meteo@gmail.com).